fbpx

Veelgestelde vragen

Ja, dan kun je zeker starten met CrossFit, dat is geen probleem. Bovendien is dit zelfs een goede uitgangspositie om te starten. CrossFit U1 is er om jou in vorm te krijgen. Bij CrossFit U1 zul je gelijkgestemde mensen ontmoeten die ook fitter willen worden en een gezondere levensstijl willen krijgen. Je kunt starten met een proefles om te kijken of CrossFit iets voor jou is of je kan je meteen inschrijven voor een startmaand. Deze eindigt automatisch na 1 maand en je zit dus nergens aan vast.

CrossFit kan eenvoudig worden gecombineerd met andere sporten. Vanwege de constant wisselende bewegingen van CrossFit is ons programma geschikt voor all-round fitness. Dus JA, CrossFit is een geweldige uitbreiding op andere sporten.

Dit is eenvoudig te beantwoorden en het antwoord is NEE, ons programma werkt niet op basis van bodybuilding-trainingsprincipes en bevordert daarom geen onnodige spiermassa. De meeste van de vrouwelijke topsporters van Top CrossFit trainen 2-3 per dag en doen dit al jaren. Dit zal je alleen overkomen als je echt uitzonderlijk hard wilt werken en op het niveau van een topsporter wilt komen.

Crossfit is voor alle leeftijdsgroepen, van 16 tot 99 jaar. Elke training kan worden aangepast aan het niveau waarop jij je bevindt. Onze coaches zorgen ervoor dat je op de juiste intensiteit traint en waar nodig de juiste aanpassingen maakt.

Met CrossFit train je in een groep. Deze groep kan variƫren van 10-20 personen, afhankelijk van de training. We doen allemaal dezelfde workout met verschillende intensiteit, afhankelijk van je fitnessniveau. Je leert nieuwe vaardigheden, nieuwe bewegingen en correcte technieken om je lichaam te bewegen, gewichten te verplaatsen en je conditie te verbeteren. Groepstraining stimuleert je om je een beetje harder te werken, moedigt je aan om elkaar te ondersteunen en ook om een leuke tijd te hebben. Bij Crossfit U1 ben je geen verloren nummer in een sportschool, je bent een atleet en haalt de meeste resultaten uit je training.

CrossFit lessen zijn een ervaring, onder begeleiding van een professionele en ervaren CrossFit coach of coaches (afhankelijk van de grootte van de klas). Groepstraining geeft de coach de tijd om je tijdens training tips en correcties te geven die nodig zijn om je als atleet vooruit te helpen. Bij CrossFit U1 word je gemotiveerd door je coach en andere hardwerkende atleten om het beste uit je training te halen. Het is bewezen dat deze trainingsmethode je sterker, fitter, gezonder en beter in staat stelt om je dagelijkse taken uit te voeren. CrossFit is echt een geweldige sport om aan deel te nemen en kost daarom meer dan gemiddeld.

Je kunt beginnen met het ervaren van een CrossFit les: alle beginners kunnen een gratis proefles doen of deelnemen aan een van onze reguliere ochtendlessen.

Na een proefles kun je je altijd aanmelden op onze website voor een startmaand bij CrossFit U1 om CrossFit een maand lang uit te proberen tegen gereduceerd tarief. Je zit dan nog nergens aan vast.