fbpx

Fysiotherapie

 

Fysiotherapie vind je op de begane grond van Hall 4 van CrossFit U1.

Elke dinsdagavond is er een GRATIS inloopspreekuur bij Nica van 18:30 – 19:00 uur.

Een blessure of het ervaren van pijn, daar wil je als sporter zo snel mogelijk van af. Omdat je wilt bewegen, trainen en natuurlijk wil je geen les CrossFit missen!

BEL, WHATSAPP OF MAIL ONS!   06 15 43 80 79 / nica@fitfactorij.nl

CONTACT FITFACTORIJ

Onze fysiotherapeuten bij CrossFit U1 bieden het volgende aan:

Fysiotherapie

Binnen CrossFit U1 staan de fysiotherapeuten van Fitfactorij voor jou klaar bij vragen en/of klachten over het bewegingsapparaat. Het team van Fitfactorij is gespecialiseerd in het behandelen van CrossFit gerelateerde blessures en beperkingen. Vanwege de hoge intensiteit die komt kijken bij een work-out. En daarbij de complexiteit van diverse bewegingen, zoals een snatch of een overhead squat, is er een kans dat er blessures of beperkingen ontstaan aan het bewegingsapparaat. Om jou als crossfitter dan zo snel mogelijk weer klachtenvrij te krijgen, kun je een afspraak maken met de ‘In-House fysio’s’ van U1. Zij weten welke belasting je ondergaat, kennen alle specifieke bewegingen van CrossFit en kunnen je klachten daardoor gericht onderzoeken, behandelen en jou vervolgens weer klaarstomen voor de work-out.

Behandeling

Fitfactorij heeft alle specialismes in huis om je te kunnen helpen met jouw vragen en/of klachten. In de behandelingen combineren ze hands-on behandelingen (manuele technieken, dry needling) met oefentherapie en sportspecifieke kracht/-en conditietraining.

Manuele therapie

De manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of bewegingsketen. Middels manuele technieken zoals mobilisaties of manipulaties worden deze beperkingen opgeheven. Dit is een waardevolle aanvulling op andere behandeltechnieken zoals dry needling en oefentherapie.

Dry needling

Dry needling is een effectieve behandeling bij klachten die ontstaan door triggerpoints. Bij CrossFit is de belasting groot, dit komt bijvoorbeeld doordat je veel herhalingen maakt of juist met zware gewichten traint. Hierdoor kunnen triggerpoints ontstaan in je spieren. Dit zijn spierstrengetjes of spierknoopjes. Op deze locatie verkeert de spiervezel in constant aangespannen toestand. Het aanprikken van deze triggerpoint levert een local twitch response op waardoor de spierspanning verminderd.

Afspraak maken

Op dinsdagavond is er een GRATIS inloopspreekuur met Nica van 18.30 – 19.00.

Wil je op een ander moment een afspraak maken, bel of WhatsApp ons op 06 15 43 80 79 of stuur een mail naar info@fitfactorij.nl. We helpen je graag!

Meer informatie

Is bovenstaande nog niet voldoende informatie? Neem dan eens een kijkje op onze site, en zie wat wij allemaal te bieden hebben om jou zo snel mogelijk weer terug te krijgen op je eigen sportniveau: www.fitfactorij.nl

Openingstijden:

  • Dinsdag van 13.00u tot 21.00u
  • Donderdag van 9.00u tot 12.00u en van 13.00u tot 21.00u
  • Zaterdag van 9.00u tot 13.00u